Griekse politie ontruimt spoor bij grens

Griekse politie ontruimt spoor bij grens ANP

De Griekse politie is dinsdag begonnen met het verwijderen van migranten die treinsporen bij Idomeni aan de grens met Macedonië bezet hielden. Dat hebben ooggetuigen gezegd, nadat journalisten en vertegenwoordigers van humanitaire organisaties de toegang tot het gebied was ontzegd. Alleen vertegenwoordigers van de VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR werden toegelaten.

Honderden migranten bezetten maandag de sporen, om opening van de grens af te dwingen. Macedonië laat sinds het weekeinde alleen nog Irakezen en Syriërs door die vanuit Griekenland naar het noordwesten van Europa willen reizen, mits ze over de vereiste documenten beschikken. Het zijn vooral Afghanen die door de nieuwe maatregel zijn vastgelopen aan de grens.

Ondertussen blijven de migranten vanuit Turkije toestromen. Veerboten zetten dinsdagochtend weer 1250 migranten van drie Griekse eilanden af in Piraeus bij Athene. Sommigen hadden al kaartjes voor de bus naar Idomeni, maar het is onduidelijk of zij naar het noorden mogen reizen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Buitenland
menu