Grote zorgen over Iran: zijn ayatollahs uit op aanslag tijdens WK in Qatar?

Israël waarschuwt dat Iran overweegt om het WK voetbal te verstoren, mogelijk met een terreuraanval. Het hoofd van de militaire inlichtingendienst, majoor-generaal Aharon Haliva, stelt dat het regime in Teheran er serieus aan denkt om het grote sportevenement op de korrel te nemen. Het enige dat de ayatollahs zou tegenhouden, is de angst voor de reactie van Qatar, een bondgenoot.

De spelers van Iran weigerden maandag op het WK voetbal mee te zingen met het volkslied uit protest tegen het hard neerslaan van protesten door de Iraanse autoriteiten.

De spelers van Iran weigerden maandag op het WK voetbal mee te zingen met het volkslied uit protest tegen het hard neerslaan van protesten door de Iraanse autoriteiten. Foto: ANP/ HH

De Israëlische spionnenbaas deed zijn opvallende beschuldiging, zonder met bewijzen daarvoor te komen, tijdens een Iran-conferentie in Tel Aviv. Daar schetsten een reeks experts een verontrustend beeld van een levensgevaarlijk bewind dat in eigen land onder vuur ligt en daardoor steeds agressiever opereert in het buitenland.