Herstellende Britse premier Johnson naar koningin

Herstellende Britse premier Johnson naar koningin ANP

De van een corona-infectie herstellende Britse premier Boris Johnson ontmoet later deze week de Britse koningin Elizabeth. De regeringsleider is niet weer aan de slag gegaan, benadrukte een woordvoerder. Minister van Buitenlandse Zaken Dominic Raab is nog zijn vervanger.

De ontmoeting met de koningin is de eerste in drie weken. Johnson was in de tussentijd opgenomen in een ziekenhuis, waar hij een tijdje op de intensivecareafdeling lag. Hij spreekt later dinsdag met de Amerikaanse president Donald Trump.

Het nieuws over de audiëntie bij Elizabeth komt op de dag dat de Queen haar 94e verjaardag viert. Door de coronacrisis doet ze dat in de beslotenheid van kasteel Windsor. Alleen echtgenoot prins Philip is aanwezig. De gebruikelijke festiviteiten voor de koninklijke verjaardag zijn afgelast.

Voor het eerst in 68 jaar worden er geen saluutschoten afgevuurd. Ook vervalt in juni Trooping the Colour, de militaire ceremonie bij de officiële viering van de koninklijke verjaardag, met na afloop de balkonscène.

Nieuws

Meest gelezen

menu