'Holle' slogan achtervolgt premier Australië

'Holle' slogan achtervolgt premier Australië ANP

De Australische premier Malcolm Turnbull is het mikpunt van spot geworden, omdat hij een slogan zou hebben overgenomen uit een politieke comedy. Volgens de schrijver van de show Veep ging het zelfs om ,,de meest betekenisloze verkiezingsleus die we konden bedenken''.

Turnball nam de afgelopen tijd herhaaldelijk de woorden ,,continuïteit en verandering'' in de mond. Daarmee wil hij benadrukken dat hij niet louter het beleid van zijn voorganger heeft gekopieerd. Ook andere leden van de regeringscoalitie gebruiken de slogan, schrijven Australische media.

Dat leidde tot hilariteit onder de makers van Veep. In de serie gebruikt president Selina Meyer de slogan ,,continuïteit met verandering'' tijdens een campagne. Schrijver Simon Blackwell zei tegen The Guardian dat hij hard moest lachen toen bleek dat medewerkers van Turnbull ,,dezelfde betekenisloze slogan hadden bedacht''.

Dat was bepaald geen compliment voor het team van de premier. ,,Het moest hol klinken en een oxymoron zijn'', zei Blackwell over de tegengestelde leus uit de serie. ,,Niets betekenen maar de indruk wekken dat het diepgang heeft.''

Nieuws

Meest gelezen

menu