Hongaarse premier wil hek op de Balkan

Hongaarse premier wil hek op de Balkan ANP

De Europese Unie zou met behulp van hekwerken langs de noordgrens van Griekenland de toestroom van migranten vanuit Turkije moeten beperken. Dit zei de Hongaarse premier Viktor Orban vrijdag.

De Hongaarse premier zinspeelt op een extra barrière voor migranten die vanuit Turkije naar Europa komen, een hek van de Adriatische Zee tot de Zwarte Zee. Macedonië zou volgens hem meer steun moeten krijgen om de grensbewaking te verstevigen en Bulgarije moet helemaal binnen de Schengenzone komen te liggen.

De afspraken die de EU met Turkije heeft gemaakt over de beperking van de toestroom zijn op zichzelf niet voldoende, aldus Orban. De EU heeft Turkije onder meer 3 miljard euro steun beloofd als Ankara de stroom vluchtelingen richting Europa indamt.

Hongarije heeft onder leiding van Orban al een hek langs de zuidgrens geplaatst. Orban is een uitgesproken tegenstander van wat hij als een massale immigratie uit islamitische landen ziet. Hij geniet veel steun in zijn land voor zijn inspanningen vluchtelingen buiten de deur te houden.

Nieuws

Meest gelezen

menu