Hongarije sluit zijn grenzen voor buitenlanders

Hongarije sluit zijn grenzen voor buitenlanders ANP

Hongarije gaat zijn grenzen sluiten voor buitenlanders om zo het oplopende aantal besmettingen met het coronavirus tegen te gaan. De nieuwe maatregel gaat dinsdag van kracht, maakte de stafchef van premier Viktor Orbán vrijdag bekend.

Er komen wel enkele uitzonderingen voor bijvoorbeeld zakelijke en diplomatieke reizen. Ook kunnen reizigers nog via Hongarije op doorreis. Hongaren die uit het buitenland terugkeren moeten veertien dagen in quarantaine. Die periode kan verkort worden als ze tweemaal negatief zijn getest op het coronavirus.

De Hongaarse regering bekijkt nog de mogelijkheden om voetbalsupporters toe te laten die naar de Europese Supercup, die gaat tussen Bayern München en Sevilla, willen. De wedstrijd is op 24 september in de Hongaarse hoofdstad Boedapest.

Minder fans welkom

De UEFA meldde eerder deze week dat er mogelijk 20.000 toeschouwers naar de wedstrijd mogen, maar stafchef Gergely Gulyas zegt nu dat het plan is om 3000 fans van zowel Sevilla als Bayern toe te laten. Zij zouden dan van tevoren twee keer negatief moeten zijn getest en worden direct vanaf de luchthaven naar het stadion gebracht en na de wedstrijd weer terug naar het vliegveld.

Vrijdag rapporteerde Hongarije 132 nieuwe besmettingen met het coronavirus. In het land zijn tot dusver ruim 5500 mensen besmet geraakt en 614 mensen zijn aan de gevolgen van het virus overleden.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Buitenland
menu