In Berlijn 'gedumpte' migranten weer terug

In Berlijn 'gedumpte' migranten weer terug ANP

De donderdag uit protest tegen het Duitse vluchtelingenbeleid in Berlijn gedumpte vluchtelingen zijn vrijdag weer teruggekeerd in Beieren. De groep kwam vrijdagmiddag aan in Landshut waar ze zijn opgenomen als asielzoekers.

De Beierse regionale bestuurder Peter Dreier zette donderdag een bus met 31 vluchtelingen voor het kantoor van bondskanselier Angela Merkel in Berlijn. De Beierse politicus uit Landshut zei na aankomst in de hoofdstad dat de vluchtelingenpolitiek zo niet langer mag en kan doorgaan.

Dreier vindt het huidige beleid te duur en het aantal migranten te groot. Tijdens een gesprek met een regeringsvertegenwoordiger kreeg hij te horen dat de overheid in 2016 per vluchteling maandelijks 670 euro betaalt aan de deelstaten. Tot 2019 trekt de bondsregering verder meer dan 1 miljard euro voor sociale woningbouw uit.

Wanhoopsactie

Dreier sprak van een wanhoopsactie omdat er in zijn regio geen leegstaande woningen voor erkende vluchtelingen zijn. ,,Als ik juridisch consequent zou handelen, dan waren de vluchtelingen nu dakloos. Maar dat laat ik niet toe.''

De 29 weer in Landshut aangekomen vluchtelingen wilden niet met de media spreken. Ze werden direct ondergebracht in hun accommodaties. Twee mannen waren niet mee terug naar Beieren gereden. Een wilde in Berlijn blijven, een ander ging naar Bremen.

Nieuws

Meest gelezen

menu