Indonesië meldt meer coronabesmettingen en doden

Indonesië meldt meer coronabesmettingen en doden ANP

In Indonesië neemt het aantal coronabesmettingen en doden verder toe. De eilandenstaat meldde dinsdag 375 nieuwe coronavirusbesmettingen, waarmee het totaal in het Aziatische land op 7135 komt.

Het ministerie van Volksgezondheid rapporteerde 26 nieuwe sterfgevallen aan het coronavirus, wat het totaal op 616 brengt. Meer dan 46.700 mensen zijn getest en 842 mensen waren hersteld, voegde het toe.

Vanwege de coronapandemie heeft de Indonesische regering het jaarlijkse massale reizen naar het Suikerfeest nu verboden. De islamitische vastenmaand ramadan eindigt op 23 mei met deze traditionele 'mudik'. Vorig jaar reden ongeveer 15 miljoen moslims uit de hoofdstad Jakarta naar huis om het einde van de ramadan te vieren. Een dergelijke reisgolf moet nu worden voorkomen vanwege het risico op besmettingen.

President Joko Widodo stond het reizen aanvankelijk toe, met de eis dat de gelovigen zich daarna thuis moesten isoleren. Dinsdag zei hij dat massaal verkeer volledig verboden wordt. Islamitische geleerden hadden eerder gezegd dat dergelijke reizen tijdens een pandemie 'haram' waren, dat wil zeggen verboden. Met meer dan 260 miljoen inwoners is de eilandstaat het dichtst bevolkte moslimland.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Buitenland
menu