Iran opent moskeeën speciaal voor heilig geloofsfeest

Iran opent moskeeën speciaal voor heilig geloofsfeest ANP

In Iran gaan de moskeeën volgende week speciaal open voor Laylat al-Qadr, voor moslims een van de heiligste momenten van het jaar. Binnen de islam wordt dan gevierd dat de profeet Mohammed voor het eerst de Koran kreeg overhandigd in opdracht van Allah. Vanwege het coronavirus gingen de Iraanse moskeeën in maart op slot, maar de regering maakt volgende week een uitzondering.

De islamitische gebedshuizen gaan volgende week drie nachten open. Mensen kunnen dan komen bidden, mits er afstand gehouden wordt. Ook zullen veel ceremonies buiten worden gehouden, aldus de autoriteiten dinsdag. Ouderen, zieken en kinderen wordt gevraagd thuis te blijven.

De Iraanse gezondheidsminister riep ondanks de tijdelijke heropening van moskeeën op terughoudend te zijn. "De grootste strategische fout is om nu te denken dat het coronavirus voorbij is", zei Saeed Namaki. "Door nalatigheid kunnen we elk moment terugkomen bij de slechte omstandigheden."

Iran is in het Midden-Oosten het zwaarst getroffen door het virus. Ruim 6700 mensen stierven daar aan de gevolgen ervan, zeker 110.000 Iraniërs raakten besmet.

Nieuws

Meest gelezen

menu