Israëlische gezondheidsminister besmet met coronavirus

Israëlische gezondheidsminister besmet met coronavirus ANP

De Israëlische gezondheidsminister Yaakov Litzman (71) en zijn vrouw zijn besmet geraakt met het coronavirus. Dat maakte het Israëlische ministerie van Volksgezondheid donderdag bekend.

Litzman is van de ultraorthodoxe partij Torah Judaïsme en bondgenoot van premier Benjamin Netanyahu. Hij verscheen regelmatig aan de zijde van de premier om hem te voorzien van informatie over de verspreiding van het virus en te nemen maatregelen.

Eerder riep Litzman, die ook rabbijn is, mensen uit zijn gemeenschap op coronamaatregelen van de overheid te accepteren nadat andere rabbijnen hun twijfels hadden geuit over de risico's van het virus.

Isolatie

De minister en zijn echtgenote zijn volgens de richtlijnen in isolatie gegaan. Premier Netanyahu testte maandag negatief op het virus en verbleef tot woensdag in isolatie vanwege een parlementsmedewerker die geïnfecteerd raakte.

In Israël zijn meer dan 6000 gevallen van het coronavirus bekend en 26 patiënten overleden. Veel mensen moeten thuisblijven vanwege de maatregelen die ingevoerd zijn om de virusuitbraak af te remmen. Woensdag zei Netanyahu dat alle Israëliërs in het openbaar gezichtsmaskers moeten dragen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Buitenland
menu