Italië zoekt vrijwilligers die toezien op social distancing

Italië zoekt vrijwilligers die toezien op social distancing ANP

Italië zoekt 60.000 vrijwilligers die in de gaten moeten houden of mensen wel 1,5 meter afstand van elkaar houden, nu de strenge quarantainemaatregelen langzaam worden afgebouwd. Afgelopen weekend kwamen op veel plekken mensen in te grote groepen bijeen en dat wil de regering voortaan voorkomen.

Begin maart ging Italië op slot vanwege de uitbraak van het coronavirus. Het is een van de zwaarst getroffen landen ter wereld. Vorige week zijn een aantal maatregelen versoepeld, waardoor mensen weer naar buiten mogen voor niet noodzakelijke dingen zoals sporten of het ontmoeten van vrienden. Ook cafés zijn weer opengegaan en mensen mogen weer naar een andere regio reizen.

De regering is bang dat het aantal besmettingen weer flink gaat oplopen als mensen zich niet aan de regels houden. Daarom worden nu zogeheten burgerlijke assistenten gezocht die de autoriteiten kunnen helpen om ervoor te zorgen dat de regels niet worden gebroken. Onder meer werklozen met een uitkering komen voor de positie in aanmerking.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Buitenland
menu