'Jongens verkracht in migrantenkamp Calais'

'Jongens verkracht in migrantenkamp Calais' ANP

Minderjarige jongens zijn slachtoffer geworden van verkrachting in het provisorische migrantenkamp bij Calais. Medische hulpverleners die als vrijwilliger werken in 'de jungle' hebben dat tegen de Britse krant The Independent gezegd.

In het afgelopen halfjaar hebben de vrijwilligers naar eigen zeggen zeven jongens behandeld die vertelden dat ze waren verkracht. De slachtoffers waren tussen de 14 en 16 jaar en hadden verwondingen ,,die in overeenstemming waren met deze claims'', schrijft The Independent. Slechts een van de jongens is naar een ziekenhuis gebracht. De anderen wilden dat niet, uit schaamte of vrees voor repercussies.

Ook hulporganisatie Save the Children ziet dat jonge asielzoekers worden misbruikt, zowel in Calais als elders in Europa. ,,Ze krijgen te maken met uiteenlopende vormen van misbruik, waaronder seksuele uitbuiting, vaak door criminele bendes'', zegt een woordvoerder tegen de Britse krant.

De vrijwilligers in Calais hebben geen enkel vertrouwen in de Franse politie. Die zou er de schouders over ophalen, zegt een van hen anoniem.

Nieuws

Meest gelezen

menu