Justitie VS staakt vervolging van oud-generaal Michael Flynn

Justitie VS staakt vervolging van oud-generaal Michael Flynn ANP

Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft de vervolging van oud-generaal Michael Flynn gestaakt. Flynn was de eerste nationale veiligheidsadviseur van president Donald Trump. Hij kwam in de problemen nadat hij toegaf dat hij gelogen had tegen de FBI over gesprekken met de Russische ambassadeur in de VS.

Justitie besloot te zaak te seponeren nadat er documenten opdoken waarin staat dat agenten van veiligheidsdienst FBI met elkaar bespraken of ze zouden moeten proberen Flynn te laten liegen tijdens een ondervraging in januari 2017, zodat hij kon worden vervolgd of ontslagen uit zijn functie.

Trump reageerde op Fox News met instemming op het besluit. "Hij was een onschuldige man. Een gentleman. Hij was het doelwit van de Obama-regering. Wat ze hebben gedaan is een schande en ik hoop dat er een zware prijs wordt betaald."

De president uit regelmatig felle kritiek op de FBI. Hij noemde de federale opsporingsdienst eerder "een ondergrondse overheidsorganisatie" die erop uit is hem ten val te brengen.

Nieuws

Meest gelezen

menu