Kerkenplunderaar gepakt bij Parijs

ANP

Een Fransman die er geen geheim van maakte een enorme afkeer van de kerk en de geestelijkheid te hebben, is met zijn buurvrouw aangehouden wegens diefstal van talrijke objecten uit kerken. Franse media meldden dinsdag dat de tachtigjarige dief in de Parijse voorstad Bagneux werd opgepakt, nadat hij met behulp van speciaal geïnstalleerde bewakingscamera's was geïdentificeerd.

Bij hem thuis trof de politie duizenden gestolen kerkelijke en religieuze voorwerpen aan. De binnenkant van het toilet van de man was bijvoorbeeld geheel behangen met kruisbeelden. ,,Er was geen vierkante centimeter muur meer open'', aldus priester Ludovic Serre, een van de slachtoffers die is betrokken bij het onderzoek.

De politie is in actie gekomen nadat er in de afgelopen maanden steeds meer zaken verdwenen uit rooms-katholieke kerken in voorsteden van Parijs. Zo verdwenen er eenvoudige rozenkransen, maar ook zeer waardevolle oude Russische iconen. De zestigjarige buurvrouw is aangehouden wegens medeplichtigheid aan 'de beeldenstorm'. De bejaarde dief vindt dat hij geen misdaad heeft begaan, omdat goederen van de kerk het volk toebehoren.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Buitenland
menu