Laatste verdachten oudejaar Brussel vrij

Laatste verdachten oudejaar Brussel vrij ANP

De laatste drie verdachten die mogelijk iets te maken hadden met plannen om aanslagen te plegen tijdens de oudejaarsfeesten in Brussel zijn na verhoor vrijgelaten. Dit liet het Federaal Parket in Brussel vrijdag weten.

De politie hield donderdag in verschillende Belgische plaatsen zes personen aan nadat huiszoekingen waren gedaan in onder meer Molenbeek en Anderlecht. Drie van hen zijn na verhoor meteen vrijgelaten. De overige drie zijn nu ook op vrije voeten gesteld. De Belgische justitie zegt hierover geen verdere informatie te verstrekken.

De aanhoudingen volgden op de arrestatie van twee mannen, woensdag, die aanslagen zouden willen plegen in Brussel. De twee, Said S. en Mohammed K., blijven de komende maand vastzitten.

Kamikaze Riders

S. en K. zijn lid van de Kamikaze Riders, een motorclub die rechtstreekse banden heeft met het opgedoekte Sharia4Belgium. Ze beraamden hun plannen in het clubhuis van de motorbende.

Nadat de aanslagplannen woensdag bekend waren geworden, zijn de oudejaarsfeesten in Brussel en de bijbehorende vuurwerkshow afgelast.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Buitenland
menu