Lichaam kleindochter Robert F. Kennedy gevonden na kano-ongeluk

Lichaam kleindochter Robert F. Kennedy gevonden na kano-ongeluk ANP

Na dagenlang zoeken hebben reddingswerkers het lichaam van de kleindochter van de Amerikaanse oud-senator Robert F. Kennedy gevonden. Maeve Kennedy McKean werd na een kano-ongeluk afgelopen donderdag vermist.

Maandagmiddag werd ze dood aangetroffen in het water, een paar kilometer ten zuiden van het huis van haar moeder in de Amerikaanse staat Maryland, deelde het plaatselijke politiebureau 's avonds (lokale tijd) mee. Er is nog steeds geen spoor van haar achtjarige zoon Gideon. De zoektocht naar hem wordt dinsdag hervat, aldus de mededeling.

De McKeans, die deel uitmaken van de legendarische Kennedy-familie in de Verenigde Staten, waren vanwege de corona-pandemie vanuit de hoofdstad Washington naar een huis van de familie in Chesapeake Bay afgereisd, een baai die uitmondt in de Atlantische Oceaan.

Bal

Volgens de man van McKean, David, zouden de kinderen daar meer ruimte hebben. De 40-jarige moeder en zoon keerden donderdag niet naar huis terug nadat ze in een kano een bal uit de baai probeerden te halen.

De Kennedy-clan heeft door de jaren heen meerdere tragische voorvallen meegemaakt. Talrijke leden van de familie-dynastie stierven voortijdig.

McKean's grootvader Robert "Bobby" Kennedy (1925-1968) werd vermoord tijdens de presidentiële campagne in 1968 in Los Angeles. Vijf jaar eerder was zijn oudere broer en president John F. Kennedy vermoord in Dallas. In juli 1999 kwamen de zoon van de president, John F. Kennedy Junior, zijn vrouw Carolyn Bessette-Kennedy en haar zus Lauren Bessette om bij een vliegtuigongeluk voor de oostkust van de Verenigde Staten.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Buitenland
menu