Familiedrama in België: vader (37) rijdt met twee kinderen (4 en 7) kanaal in

Een auto met drie inzittenden is in de nacht van maandag op dinsdag terechtgekomen in het water van het kanaal Bocholt-Herentals in het Belgische Lommel.

Het gaat om een man van 37 jaar met twee jonge kinderen, twee jongetjes van 4 en 7 jaar. Ze overleefden het alle drie niet. Volgens Het Nieuwsblad zou het gaan om een Nederlands gezin dat in Lommel-Kolonie woont.

De brandweer van de hulpverleningszone Noord-Limburg werd omstreeks 00.30 uur opgeroepen nadat ter hoogte van de Luikersteenweg in Lommel-Barrier een auto in het kanaal was beland. De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse, en probeerden het drietal nog te reanimeren, maar zowel voor de vader als voor zijn twee kinderen kwam alle hulp te laat.

Uit de eerste onderzoeksbevindingen zou blijken dat het om een wanhoopsdaad gaat. Het gerechtelijk lab van de federale gerechtelijke politie van Limburg is ingeschakeld voor een sporenonderzoek.

Busongeval

Het Nieuwsblad meldt dat op de school van de overleden kinderen – ’t Stekske in Lommel-Kolonie – dinsdagochtend overleg is geweest over de opvang van de klasgenootjes. De school in kwestie verloor elf jaar geleden vijftien kinderen en twee begeleiders bij een busongeval in het Zwitserse Sierre.

Burgemeester Bob Nijs benadrukt dan ook dat de impact groot is. „Zeker gezien wat deze school al heeft moeten verduren tijdens het busongeval. Dit rijt wonden opnieuw open. We vangen de schoolkinderen zo goed mogelijk op, met de medewerking van slachtofferhulp. Op die manier begeleiden we hen dit nieuws te verwerken.”

De burgemeester stelde nog dat samen met de moeder en nabestaanden zal worden bekeken of er nog een afscheidsmoment binnen de school zal worden georganiseerd.

Heeft u hulp nodig?

Neem dan contact op met de hulp- en preventielijn Zelfmoord. Praat erover. Tel: 0800-0113 (gratis), 113 (regulier tarief) of www.113.nl