Marineminister VS biedt excuses aan kapitein vliegdekschip aan

Marineminister VS biedt excuses aan kapitein vliegdekschip aan ANP

De Amerikaanse minister van Marine Thomas Modly heeft zijn excuses aangeboden aan de voormalig commandant van het vliegdekschip USS Theodore Roosevelt, Brett Crozier. Hij noemde eerder Crozier, die vanwege kritiek op de aanpak van het coronavirus op zijn schip werd overgeplaatst, "naïef en dom."

De uitspraken van de minister leidden tot flinke ophef en er werd door meerdere Democraten gevraagd om zijn aftreden. Tijdens een persconferentie in het Witte Huis suggereerde president Donald Trump maandag dat hij de situatie mogelijk zou kunnen oplossen. Niet veel later kwamen de excuses van Modly. "Ik denk niet dat kapitein Brett Crozier naïef en dom is", aldus de minister. Ook verontschuldigde hij zich aan de bemanning van het schip en de familie van de commandant.

In een door Crozier gelekte brief schreef de kapitein dat het virus op het schip om zich heen greep en vroeg hij om maatregelen. De brief lekte deze week naar de media en bracht het Pentagon in verlegenheid. Niet om de inhoud maar om het lekken moest Crozier wijken.

Op de USS Theodore Roosevelt, een van de grootste oorlogsschepen ter wereld, waren zondag 155 coronabesmettingen vastgesteld. Ook Crozier is geïnfecteerd. Zeker de helft van de 5000 opvarenden was toen getest. Het vliegdekschip ligt in de haven van het eiland Guam.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Buitenland
menu