Meer aangiften in Keulen tijdens carnaval

Meer aangiften in Keulen tijdens carnaval ANP

De politie in Keulen heeft tijdens het carnaval duidelijk meer aangiften van seksuele vergrijpen binnengekregen dan vorig jaar. Het aantal steeg van achttien naar 66, liet de politie weten. Aanleiding is waarschijnlijk dat mensen eerder naar de politie stappen om aangifte te doen na de reeks incidenten op oudejaarsavond op het plein voor het centraal station van de Duitse stad.

De autoriteiten riepen voorafgaand aan het carnaval het publiek op vooral aangifte te doen van seksuele vergrijpen. Tegenover een groeiend aantal aangiften van dergelijke misdrijven, werden minder gevallen genoteerd van tassendiefstallen en berovingen.

De politie zette 2500 mensen in, tegen 750 vorig jaar. Het korps had aangekondigd consequent in te grijpen bij incidenten en deelde 1389 bevelen uit aan het publiek, ongeveer twee keer zoveel als vorig jaar. Er werden honderd mensen opgepakt, veel meer dan de 28 vorig jaar.

Op oudejaarsavond werden honderden vrouwen lastiggevallen, mishandeld en beroofd. De politie kreeg uiteindelijk meer dan duizend aangiften.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Buitenland
menu