Meer dan 100 coronabesmettingen na uitbraak uitgaansbuurt Seoul

Meer dan 100 coronabesmettingen na uitbraak uitgaansbuurt Seoul ANP

De Zuid-Koreaanse autoriteiten hebben al 101 nieuwe coronabesmettingen gelinkt aan een lokale uitbraak in een populaire uitgaansbuurt in hoofdstad Seoul. De autoriteiten doen verwoede pogingen om duizenden mensen op te sporen die nachtclubs en kroegen in het district Itaewon hebben bezocht.

De virusuitbraak in Zuid-Korea leek eerder nog te zijn ingedamd, maar de autoriteiten sloten afgelopen weekend op meerdere plaatsen toch weer uitgaansgelegenheden. De gemeente Seoul heeft duizenden mensen die volgens hun telefoongegevens in Itaewon waren een tekstbericht gestuurd met het verzoek zich te laten testen op het besmettelijke virus.

De overheid zegt dat nog wordt gezocht naar zo'n 2000 anderen die vermoedelijk in de clubs waren. De politie wordt ingezet om nachtclubbezoekers op te sporen die niet geïdentificeerd kunnen worden aan de hand van hun telefoondata of creditcardinformatie. Burgemeester Park Won-soon heeft gewaarschuwd dat mensen een boete van 2 miljoen won (ruim 1500 euro) riskeren als ze zich bewust niet laten testen.

Er wordt niet uitgesloten dat sommige bezoekers van homoclubs zich niet durven te melden bij de autoriteiten. Zij zouden vrezen voor discriminatie. De gemeente geeft mensen nu ook de mogelijkheid zich anoniem te laten testen. Daarop schoot het aantal mensen omhoog dat zo'n onderzoek onderging, zegt burgemeester Park.

Nieuws

Meest gelezen

menu