Meer details naar buiten gebracht over ’Nord Stream-saboteurs’

De ontplofte gasleidingen op de zeebodem zorgden aan de oppervlakte voor surrealistische beelden van opborrelend gas. Foto:

De ontplofte gasleidingen op de zeebodem zorgden aan de oppervlakte voor surrealistische beelden van opborrelend gas. Foto: ANP

Een team van zes ’saboteurs’ zou in september van vorig jaar in het geheim explosieven hebben aangebracht op de Nord Stream-pijpleidingen, op de zeebodem van de Oostzee. Dat melden Duitse media, nadat dagblad The New York Times dinsdag al naar buiten bracht dat een pro-Oekraïense groep waarschijnlijk achter de aanslagen zou zitten.

Sinds de aanslagen op de pijpleidingen voor Russisch aardgas naar Europa, in september vorig jaar, wordt er in het duister getast over de daders. Rusland en het Westen beschuldigden elkaar sindsdien over en weer achter de onderzeese ontploffingen te zitten. De nieuwe onthullingen over de gebeurtenissen die elkaar deze week in rap tempo opvolgen, zouden niet misstaan in een spionageroman van John le Carré of een James Bond-film.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's