Meer staten kiezen voor Clinton en Trump

Meer staten kiezen voor Clinton en Trump ANP

Hillary Clinton en Donald Trump blijven dinsdag goede zaken doen in de Amerikaanse voorverkiezingen. Amerikaanse media hebben op basis van voorlopige tellingen Clinton inmiddels in zeven staten tot winnaar uitgeroepen. Bij de Republikeinen kreeg Trump in zeker zes staten de meeste stemmen.

Clinton kon tot dusver Alabama, Arkansas, Georgia, Massachusetts, Virginia, Tennessee en Texas claimen. Arkansas was de staat waar de politieke carrière van haar man Bill begon. Hij was er gouverneur voordat hij president werd. Clintons tegenstander Bernie Sanders scoorde verrassend goed en pakte de overwinning in zijn thuisstaat Vermont, Colorado, Minnesota en Oklahoma.

Bij de Republikeinen won Trump in Alabama, Arkansas, Georgia, Massachusetts, Virginia en Tennessee. In onder meer Vermont zijn de verschillen in de voorlopige tellingen nog te klein. Senator Ted Cruz haalde in zijn thuisstaat Texas en in Oklahoma de meeste stemmen. Voor senator Marco Rubio uit Florida loopt de avond uit op een teleurstelling: alleen in Minnesota schaarden de meeste Republikeinse kiezers zich achter zijn kandidatuur.

Nieuws

Meest gelezen

menu