'Mexico komt volgende week met coronaplan voor economie'

'Mexico komt volgende week met coronaplan voor economie' ANP

De Mexicaanse president Andrés Manuel López Obrador maakt volgende week de strategie van de regering bekend om de economie weer op te starten. Dat zei hij vrijdag op een persconferentie.

De president hoort maandag een eerste voorstel aan van zijn kabinet, zei hij. Vervolgens wilt López Obrador het plan voor de heropening van de Mexicaanse economie op woensdag of donderdag presenteren.

De Mexicaanse regering staat onder druk om met een exitstrategie te komen. In het land zijn nu ruim een maand lockdownmaatregelen van kracht om het virus te bestrijden. De quarantaine werd pas laat ingesteld. President Andrés Manuel López Obrador riep in maart mensen nog op naar buiten te gaan en de horeca te bezoeken.

Het Mexicaanse gezondheidsministerie meldde vrijdag 1906 nieuwe bevestigde besmettingsgevallen van het coronavirus. In totaal zijn ruim 31.000 infecties bekend. Het dodental als gevolg van het virus steeg met 199 nieuwe sterfgevallen tot 3160. De overheid heeft eerder gezegd dat de daadwerkelijke cijfers waarschijnlijk hoger liggen.

Nieuws

Meest gelezen

menu