Minder dan 400 nieuwe Franse sterfgevallen door corona

Minder dan 400 nieuwe Franse sterfgevallen door corona ANP

Het aantal nieuwe sterfgevallen door corona in Frankrijk blijft een dalende tendens vertonen. In de Franse ziekenhuizen en verzorgingsinstellingen overleden de afgelopen 24 uur 395 patiënten aan de gevolgen van de virusinfectie, aanzienlijk minder dan de voorgaande dagen. Het totaal aantal doden kwam daarmee op 19.718.

Volksgezondheidsdirecteur Jérôme Salomon zei zondag ook dat er steeds minder patiënten op de intensive care liggen. Voor de elfde dag op rij is er een afname te constateren. Het zijn er nu nog 5744, het laagste aantal sinds 30 maart. Salomon meldde verder dat er slechts 785 nieuwe besmettingsgevallen zijn geregistreerd.

Premier Édouard Philippe waarschuwde voor te veel optimisme. Hij zei dat de terugkeer naar het oude leven van voor de coronacrisis vermoedelijk nog een hele tijd op zich zal laten wachten. Het land zit al vijf weken vrijwel helemaal op slot. Het plan is wel de maatregelen vanaf 11 mei te versoepelen.

Mondkapjes verplicht

Welke maatregelen op 11 mei worden genomen, kon Philippe nog niet zeggen. "Het is wel waarschijnlijk dat mondkapjes verplicht worden gesteld in het openbaar vervoer. Ook moeten mensen nog steeds afstand van elkaar houden."

"Alle mensen die thuis kunnen werken, moeten dat ook na 11 mei blijven doen", aldus Philippe. Volgens Philippe zorgt dat ervoor dat mensen niet te dicht bij elkaar komen.

Nieuws

menu