Minister niet welkom in Griekenland

Minister niet welkom in Griekenland ANP

Athene heeft een verzoek van de Oostenrijkse minister van Binnenlandse Zaken Johanna Mikl-Leitner om volgende week een bezoek te brengen aan Griekenland, afgeslagen. Dat zei een functionaris van het Griekse ministerie van Buitenlandse Zaken vrijdag.

De twee EU-landen twisten over Oostenrijkse maatregelen om de stroom vluchtelingen vanuit Griekenland te beperken. Griekenland riep donderdag zijn ambassadeur uit Oostenrijk terug uit woede over de sluiting van de grens daar en dreigde besluitvorming van de Europese Unie te blokkeren als er geen gecoördineerde actie van de vluchtelingenproblematiek komt.

Het Oostenrijkse ministerie van Buitenlandse Zaken reageerde koeltjes op het besluit van de Griekse regering. Het is het recht van elk land zijn ambassadeur terug te roepen, aldus het ministerie. Oostenrijk zei te hopen dat Griekenland zijn standpunt zou heroverwegen.

Het Oostenrijkse ministerie voegde er wel aan toe de spanning in Griekenland te kunnen begrijpen, nu de druk op dat land toeneemt om het aantal vluchtelingen naar Europa te helpen afremmen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Buitenland
menu