Moslima uitgejouwd tijdens bijeenkomst Trump

Moslima uitgejouwd tijdens bijeenkomst Trump ANP

Het verwijderen van een moslima uit een campagnebijeenkomst van de Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump heeft voor de nodige ophef gezorgd. De 56-jarige stewardess Rose Hamid werd uitgejouwd door het publiek toen ze door beveiligers het gebouw werd uitgezet.

De vrouw droeg een hoofddoek en een shirt met het opschrift 'Salam, ik kom in vrede'. Ze trok de aandacht van beveiligers toen ze in stilte opstond achter Trump. Hij suggereerde op dat moment dat vluchtelingen uit Syrië banden hebben met Islamitische Staat.

Hamid zei tegen CNN dat ze naar de bijeenkomst was gekomen om Trump-aanhangers kennis te laten maken met een moslim. Dat lijkt ondanks de commotie toch te zijn gelukt. ,,Mensen waren erg aardig. Ze deelden hun popcorn'', zei de vrouw. Toch werd ze bij haar gedwongen vertrek geconfronteerd met een ,,hatelijke groepsmentaliteit''.

Ongepast, zo oordeelde presidentskandidaat John Kasich. ,,We hebben geen geschreeuw nodig als iemand besluit een stil protest te houden.'' De Raad van Amerikaans-Islamitische Relaties riep Trump op excuses aan te bieden.

Nieuws

Meest gelezen

menu