Nichtje topterrorist begraven in Frankrijk

Nichtje topterrorist begraven in Frankrijk ANP

Een nicht van de Belgische terrorist Abdelhamid Abaaoud (1987-2015), Hasna Aït Boulahcen, wordt binnenkort op een geheime plaats in Frankrijk begraven. De in november gedode jonge vrouw zou in Marokko ter aarde worden besteld, maar Franse media meldden donderdag dat dat door de traagheid van de Marokkaanse autoriteiten niet doorgaat.

De Franse justitie heeft toestemming gegeven haar in de komende dagen te begraven, omdat Marokko de stoffelijke resten nog steeds niet terugneemt, zei een advocaat van de familie van Aït Boulahcen, Fabien Ndoumou.

De Française van Marokkaanse komaf kwam op 18 november op 26-jarige leeftijd om het leven bij de bestorming door de politie van een appartement in de Parijse voorstad Saint-Denis. Daar hadden terroristen onder wie Abaaoud zich verschanst. Ze wordt als medeplichtige gezien van Abaaoud, die achter de bloedige aanslagen in Parijs op 13 november vorig jaar zou zitten.

Haar jongere zus heeft donderdag in de krant Le Parisien beklemtoond dat Hasna geen terroriste was. Boulahcen ging volgens de zus sinds de herfst van 2014 wel met jihadisten om en hulde zich in sluiers, zonder dat ze extremisme omarmde of martelaarschap zocht.

Nieuws

Meest gelezen

menu