Nog 30 dagen sociaal afstand houden in VS

Nog 30 dagen sociaal afstand houden in VS ANP

De Amerikaanse president Donald Trump heeft aangekondigd dat er nog zeker 30 dagen sociaal afstand gehouden moet worden vanwege het coronavirus in de Verenigde Staten. De komende twee weken worden erg zwaar, volgens de president.

"Het is van cruciaal belang dat alle Amerikanen de komende dertig dagen de richtlijnen volgen. Het is een kwestie van leven en dood", aldus Trump.

De coördinator binnen het Witte Huis van de aanpak van het virus, Deborah Birx, verduidelijkte de maatregelen. "Kom niet bij elkaar in groepen van meer dan tien mensen, mijdt de horeca, maak geen onnodige reizen. Er is geen magische pil om dit virus weg te laten gaan, het gaat allemaal om het naleven van de richtlijnen."

Het aantal besmettingen en doden door het nieuwe coronavirus kan flink oplopen de komende weken. "Het gaan twee pijnlijke weken worden. Ik wil dat elke Amerikaan is voorbereid op de zware dagen voor ons", aldus Trump.

Dokter Anthony Fauci, de directeur van het Amerikaanse nationale instituut voor infectieziekten, zegt dat het de goede kant op gaat, maar dat er nog een stijging in het aantal ziekenhuisopnames en doden wordt verwacht. "Dat zie je ook in bijvoorbeeld Italië. Eerst neemt het aantal besmettingen minder snel toe, daarna het aantal ziekenhuisopnames en daarna het aantal nieuwe doden."

Nieuws

Meest gelezen

menu