Noord-Korea dreigt weer met militaire acties

Noord-Korea dreigt weer met militaire acties ANP

De jaarlijkse voorjaarsoefening van Amerikaanse en Zuid-Koreaanse strijdkrachten is voor Noord-Korea aanleiding de gebruikelijke dreigementen te uiten. Het presidentiële paleis in de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul kán een eerste aanvalsdoel zijn, aldus het regiem in Pyongyang dinsdag.

"Het opperbevel van het Noord-Koreaanse leger weet dat de Amerikanen het regime van de machthebber Kim Jong-un omver willen werpen'', zo werd in Pyongyang meegedeeld. De strategische en tactische eenheden van het volksleger zijn derhalve in staat van paraatheid gebracht. De vijanden zullen worden teruggeslagen, aldus het opperbevel. Indien nodig zal Noord-Korea ook het Amerikaanse vasteland van repliek dienen. Het regime beschikt immers over ultramoderne aanvalswapens, zo luidde de mededeling.

Sinds kort is de situatie op het Koreaanse schiereiland weer eens gespannen omdat Noord-Korea eerst een atoomtest hield en daarna een raket lanceerde. Dat laatste werd door het stalinistische bewind als de lancering van "een satelliet" aangekondigd.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Buitenland
menu