Noorse kinderen kunnen weer naar basisschool

Noorse kinderen kunnen weer naar basisschool ANP

Basisscholen in Noorwegen hebben maandag de deuren weer geopend voor veel leerlingen. Kinderen van ongeveer zes tot tien jaar kunnen na zes weken vanuit huis te hebben geleerd weer plaatsnemen in de schoolbankjes, al zijn nog niet alle ouders er gerust op.

In Noorwegen worden stapsgewijs maatregelen afgebouwd die zijn ingesteld vanwege de coronacrisis. Zo gingen vorige week ook kinderdagverblijven weer open. Op basisscholen geldt voorlopig wel de regel dat groepen niet mogen bestaan uit meer dan vijftien leerlingen.

Sommige ouders vinden het te vroeg om de scholen te heropenen. Het baart ze zorgen dat medewerkers van kinderdagverblijven de afgelopen week positief hebben getest op het coronavirus. Een Facebookgroep voor bezorgde ouders heeft bijna 30.000 leden.

In Noorwegen is tot dusver bij ruim 7500 mensen vastgesteld dat ze het virus hebben opgelopen. Zeker 193 patiënten zijn overleden. Premier Erna Solberg waarschuwde vrijdag dat ook de komende tijd hard gewerkt moet worden om de verspreiding van het virus tegen te gaan.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Buitenland
menu