Obama: meer internet op Cuba

Obama: meer internet op Cuba ANP

Cuba krijgt meer toegang tot internet. Dat zei de Amerikaanse president Barack Obama maandag tijdens zijn bezoek aan het eiland. Het moederbedrijf van Google, Alphabet, gaat de toegang tot internet en wifi voor de Cubanen verbeteren, zei Obama tegen de omroep ABC.

Obama is de eerste Amerikaanse president op bezoek in Cuba sinds Calvin Coolidge in 1928. Obama's bezoek markeert het einde van het beleid waarmee Washington het communistische eiland totaal wilde isoleren. De communistische leider Fidel Castro richtte zich na de machtsovername in 1959 op de Sovjet-Unie. Begin jaren zestig stelde Washington een strikt handelsembargo in tegen Cuba.

Sinds 2014 zijn de betrekkingen tussen de twee landen hersteld. Vorig jaar zijn de Cubaanse ambassade in Washington en de Amerikaanse ambassade in Havana officieel heropend. Fidel Castro's broer Raúl heerst sinds 2006 over het eiland. Hij ontvangt Obama maandag.

Cuba wordt stap voor stap opengelegd voor onder meer moderne mediabedrijven. Dat kan het toerisme naar Cuba bevorderen, bijvoorbeeld met behulp van Booking.com. Dat liet maandag in de VS weten het eerste digitale reis- en reserveringsbureau te zijn dat Cuba rechtstreeks online bedient.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Buitenland
menu