Oktoberfest voor de tweede keer in versoberde vorm

Oktoberfest voor de tweede keer in versoberde vorm ANP

Voor het tweede jaar op rij is het Oktoberfest in het Zuid-Duitse München op sobere wijze van start gegaan. Zo is er geen officiële happening op de 'Wiesn', de Theresiaweide, maar mensen zijn er op eigen gelegenheid naartoe getrokken voorzien van bier en snacks, gekleed in de traditionele dirndl en lederhose.

Dit jaar geldt er op het terrein geen alcoholverbod, zoals vorig jaar. Maar de kraampjes en kermisattracties die er anders zouden zijn, ontbreken opnieuw. Toch klonk op de Theresiaweide zaterdag om 12.00 uur de kreet 'O'zapft is' (Beiers dialect voor 'de tap is geopend'), waarna de bezoekers op elkaar proostten. In tientallen herbergen en cafés in München kunnen ze de komende twee weken hun Oktoberfest-viering voortzetten.

Het Oktoberfest is normaal gesproken het grootste bierfestival ter wereld. Pre-corona trok het 6 miljoen feestvierders van over de hele wereld. De burgemeester verricht dan de aftrap door het eerste biervat aan te slaan, met de woorden 'O'zapft is'.

Het stadsbestuur hoopt dat er in 2022 wel weer een groots Oktoberfest kan worden opgetuigd. Volgens burgemeester Dieter Reiter liggen de plannen klaar.

Nieuws

Meest gelezen

menu