Omvang bagageberg vliegveld Brussel onbekend

Omvang bagageberg vliegveld Brussel onbekend ANP

Het aantal koffers dat op de luchthaven van Brussel door passagiers is achtergelaten na de aanslag van dinsdag is niet bekend. ,,We weten niet exact hoeveel mensen er op het moment van de aanslag op het vliegveld waren en we weten ook niet of mensen al dan niet hun spullen hebben achtergelaten of meegenomen'', meldde een woordvoerster van Brussels Airport woensdag.

De omvang van de hoeveelheid bagage is bovendien lastig inschatten omdat het personeel nog niet de luchthaven in is geweest en dat ook nog niet kan. Het gerechtelijk onderzoek is nog gaande. ,,Wij kunnen daarom geen visuele vaststelling doen omtrent het aantal koffers dat er staat. Speculeren daarover heeft weinig zin'', aldus de woordvoerster.

Passagiers die hun koffers terug willen moeten geduld hebben. Er is hen verzocht in eerste instantie contact te zoeken met de luchtvaartmaatschappij waar mee ze vlogen of zouden vliegen.

Ook kan gebruik worden gemaakt van een formulier op de website van het vliegveld, waarmee verloren bagage kan worden gemeld.

Luchthaven Zaventem blijft ook donderdag nog gesloten, zo werd eerder woensdag meegedeeld.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Buitenland
menu