Ondanks coronaverbod toch grote demonstratie in Berlijn

Ondanks een verbod op grote demonstraties zijn vrijdag in Berlijn meer dan duizend mensen samengekomen voor een 1 meibijeenkomst. Dat gebeurde op en bij de Oranienplatz in de wijk Kreuzberg in het centrum van de stad.

De autoriteiten hadden toestemming gegeven voor twintig demonstraties met maximaal twintig deelnemers. De actievoerders trokken zich daar weinig van aan.

Volgens lokale media werden in aanloop naar de demonstratie diverse mensen door de politie aangehouden. Er is op 1 mei traditioneel een mars door de wijk Kreuzberg. Vanwege de coronacrisis is dat dit jaar niet mogelijk.

ZDF

Vier medewerkers van de Duitse omroep ZDF belandden in het ziekenhuis nadat hun camerateam was aangevallen door een groep van ongeveer vijftien mensen. Drie andere leden van het team bleven ongedeerd. De politie arresteerde zes mensen na het incident.

De politie in Berlijn is vrijdag met 5000 mensen in de stad aanwezig. De 1 meiviering gaat in Berlijn traditioneel gepaard met betogingen en schermutselingen tussen actievoerders en politie.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Buitenland
menu