Onderzoeksresultaten coronavaccin J&J in januari verwacht

Foto: ANP

Farmaceut Johnson & Johnson (J&J) verwacht tegen het einde van januari belangrijke onderzoeksresultaten over zijn coronavaccin binnen te hebben. Het gaat dan om informatie over de effectiviteit en de veiligheid van het middel, dat dochteronderneming Janssen uit Leiden ontwikkelt. Dat zei hoofdwetenschapper Paul Stoffels van het farmaceutische concern tijdens een rondetafelgesprek in Genève.

Eerder streefde J&J ernaar om voor eind februari alle benodigde data te hebben vergaard om bij de Amerikaanse toezichthouder een noodvergunning te kunnen aanvragen. Het middel bestaat in tegenstelling tot andere coronavaccins uit slechts één dosis. Voor de vaccins van Pfizer en Moderna moeten twee doses worden geïnjecteerd, met daartussen enkele weken.

De Europese Commissie sloot in oktober een contract af over de levering van 200 miljoen vaccins van J&J. Nederland zou er daar 7,8 miljoen van krijgen. Het vaccin van Pfizer, dat samen met het Duitse BioNTech werd ontwikkeld, is door het Verenigd Koninkrijk al goedgekeurd en voor het eerst toegediend.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Buitenland
menu