Ontruiming 'jungle' Calais begonnen

Ontruiming 'jungle' Calais begonnen ANP

De Franse politie is maandag met 55 voertuigen naar de 'jungle' van Calais getrokken om een deel ervan te ontruimen. Met de jungle worden de provisorische nederzettingen bedoeld van migranten die via Calais naar Engeland willen gaan. Er is aan het begin van de politieactie al een aanhouding verricht, meldde de nieuwssite France Info.

De ontruiming van de krottenwijk zou een week geleden beginnen, maar liep vertraging op door klachten van migranten en verenigingen tegen het besluit tot ontruiming. De rechter in Lille wees die bezwaren donderdag af.

De politie heeft de bewoners in het zuidelijke deel van de kampementen gezegd te vertrekken, bijvoorbeeld naar de opvang die voor hen in de vorm van een containerkamp is opgezet. Slopers verwijderen de tenten en hutten.

Actievoerders

Extremistische actievoerders probeerden de sloop te belemmeren door medewerkers van sociale diensten te belagen. De actievoerders van de beweging No Borders (Geen Grenzen) probeerden ook te voorkomen dat migranten in bussen stapten om naar een opvang buiten Calais te worden gebracht, meldde de krant Le Figaro.

Maar volgens de politie verloopt de ontruiming over het algemeen kalm. Het kan enige tijd duren voor alle onderkomens en afval van het terrein van circa 100 bij 100 meter is verwijderd. In de krottenwijk wonen naar schatting 3000 mensen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Buitenland
menu