Ontvoerder filmde Kampusch in gevangenschap

Ontvoerder filmde Kampusch in gevangenschap ANP

Natascha Kampusch (28) is tijdens haar gevangenschap gefilmd door haar ontvoerder. Haar advocaat en het Weense openbaar ministerie bevestigden maandag berichtgeving hierover in Welt am Sonntag.

Na haar ontsnapping uit het huis van haar kwelgeest Wolfgang Priklopil in 2006, had de politie videobeelden gevonden met meerdere uren opnamen. ,,De onderzoeksrechter heeft met het onderzoeksteam de video's gezien en het materiaal gekwalificeerd als privé en zonder relevantie'', zei de woordvoerder van de officier van justitie.

,,Er er geen bewijs van strafbare feiten door anderen dan de ontvoerder'', zei Kampusch' advocaat Gerard Ganzger over de video's. Er is geen enkele aanwijzing dat naast Priklopil er nog andere daders zijn geweest. De opnames zijn daarom overgedragen aan Kampusch. De aanklagers hebben geen kopieën gemaakt, voegde de woordvoerder eraan toe.

Zelfmoord

Natascha werd als tienjarig meisje ontvoerd op 2 maart 1998 en meer dan acht jaar gevangen gehouden in de kelder van het huis van Priklopil. Op 23 augustus 2006 wist de toen 18-jarige te ontsnappen. Enkele uren later werd de ontvoerder overreden door een trein. De politie concludeerde in haar eindrapport van april 2013 dat de ontvoerder zelfmoord had gepleegd.

De Welt am Sonntag besteedde afgelopen weekend aandacht aan de video's. De krant citeerde uit het boek 'De ontvoering van Natascha Kampusch: De hele beschamende waarheid' van de voormalige detective Peter Reichard, dat maandag werd gepubliceerd.

Nieuws

Meest gelezen

menu