Ook gouverneur Ohio geeft toestemming voor nationale garde

Ook gouverneur Ohio geeft toestemming voor nationale garde ANP

De gouverneur van Ohio, Mike DeWine, heeft toestemming gegeven voor het mobiliseren van de nationale garde. Dat maakte hij zaterdagmiddag Amerikaanse tijd bekend op een persconferentie. In Columbus, de hoofdstad van de staat Ohio, is tevens een avondklok ingesteld om rellen te voorkomen.

"Helaas is er een relatief klein aantal gewelddadige personen die een specifieke bedreiging vormt en een reële bedreiging voor onze wetshandhavers en de veiligheid van mensen in Columbus en Franklin County", zei DeWine.

De nationale garde behoort tot de reservestrijdkrachten van de VS. De gouverneur kan besluiten de gardisten in te zetten bij natuurrampen en andere noodsituaties. Eerder besloot de gouverneur van Minnesota al tot "volledige mobilisatie" van de nationale garde.

De rellen braken uit na de dood van de zwarte George Floyd, na een hardhandige arrestatie door de politie. De agent die knielde op de nek van Floyd is inmiddels zelf aangehouden, maar de demonstraties gaan door. Ook in andere delen van land gaan mensen al dagenlang massaal de straat op.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Buitenland
menu