Opgeblazen man Saint-Denis was IS-strijder

Opgeblazen man Saint-Denis was IS-strijder ANP

De man die zich op 18 november opblies bij de politiebestorming van een appartement in de Parijse voorstad Saint-Denis, was een IS-strijder. Hij was vermoedelijk ook betrokken bij de bloedige aanslagen, vijf dagen eerder, in Parijs. Het federaal parket bevestigde vrijdag de identiteit van de man.

Chakib Akrouh liet een bomgordel ontploffen toen de politie de woning binnenging. Het federaal parket liet weten dat de speurders Akrouh op het spoor kwamen na analyse van foto's waarop een persoon stond die het vermoedelijke brein van de aanslagen, Abdelhamid Abaaoud, in de Parijse metro vergezelde op vrijdagavond 13 november om 22.14 uur vlak na de aanslagen. Akrouh kon uiteindelijk geïdentificeerd worden na vergelijking van DNA-materiaal van hem en zijn moeder.

In België was de 25-jarige Belg van Marokkaanse afkomst bij verstek veroordeeld voor vijf jaar cel voor deelname aan activiteiten van een terroristische organisatie. Akroub was op 4 januari 2013 per enkele reis naar Istanbul gevlogen en vanuit daar doorgereisd naar Syrië om zich aan te sluiten bij onder andere IS.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Buitenland
menu