Opnieuw recordaantal coronadoden in Brazilië

Opnieuw recordaantal coronadoden in Brazilië ANP

In Brazilië zijn voor de tweede dag op rij een recordaantal coronadoden gerapporteerd. Volgens het ministerie van Volksgezondheid waren er 751 sterfgevallen te betreuren. Op donderdag meldde de overheid 615 doden als gevolg van het longvirus.

De gezondheidsautoriteiten registreerden ruim 10.000 nieuwe besmettingsgevallen. De afgelopen twee weken is het aantal bekende infecties bijna verdriedubbeld tot meer dan 145.000. Er zijn tot dusver 9897 mensen bezweken aan het coronavirus. Volgens medische experts zijn de daadwerkelijke sterfte- en besmettingscijfers waarschijnlijk nog een stuk hoger.

In veel Braziliaanse staten zijn lockdownmaatregelen van kracht om het virus in te dammen. President Jair Bolsonaro noemde de ziekte de afgelopen weken herhaaldelijk een "griepje" en zei dat de maatregelen tegen de verspreiding rampzalige gevolgen kunnen hebben voor de economie.

Minister Paulo Guedes (Economie) waarschuwde donderdag dat Brazilië door de coronamaatregelen binnen een maand met "economische ineenstorting" en "sociale wanorde" te maken kan krijgen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Buitenland
menu