Oproep Britse medische tijdschriften: geen versoepeling met kerst

Oproep Britse medische tijdschriften: geen versoepeling met kerst ANP

De Britse medische tijdschriften British Medical Journal (BMJ) en Health Service Journal (HSJ) hebben samen een oproep aan de regering gedaan om de coronamaatregelen niet te versoepelen rond Kerstmis. Het verlichten van de maatregelen zou veel doden tot gevolg kunnen hebben, volgens BMJ en HSJ.

"Wij denken dat de regering een grote blunder gaat maken die veel levens gaat kosten. In plaats van de maatregelen te versoepelen zoals gepland, moet het Verenigd Koninkrijk het voorbeeld van Duitsland en Nederland volgen en strengere maatregelen invoeren", schrijven de tijdschriften in een zeldzaam gezamenlijk artikel.

De Britse regering overweegt om mensen van drie huishoudens toe te staan elkaar op te zoeken. Woensdag wordt er in het kabinet over gesproken. De medische tijdschriften denken dat er zo te veel kans op besmetting is onderling.

Derde golf

"Nu het aantal nieuwe patiënten weer snel stijgt en een derde golf niet meer te voorkomen is, moet de nationale gezondheidsdienst NHS een lastige keuze maken: overweldigd worden of niet-urgente zorg schrappen", aldus de tijdschriften.

In een aantal delen van het Verenigd Koninkrijk, waaronder Londen, gaan deze week juist strengere maatregelen gelden om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Buitenland
menu