'Oud-minister Rusland dood door verwondingen'

'Oud-minister Rusland dood door verwondingen' ANP

De voormalige Russische minister en media-adviseur Michail Lesin, die vorig jaar overleed in Washington, stierf door verwondingen aan zijn hoofd. Dat maakten de Amerikaanse autoriteiten donderdag bekend.

Lesin werd in november bewusteloos aangetroffen in zijn hotel. De ex-politicus werd later doodverklaard in een ambulance. Onderzoekers ontdekten later verwondingen aan zijn nek, torso, armen en benen.

Volgens een politiebron wordt de zaak nog niet behandeld als een moord, maar kan dat later nog gebeuren. Toen agenten poolshoogte namen in de kamer waar Lesin werd aangetroffen, zou volgens de bron niets hebben gewezen op een misdrijf.

Motief

De politie onderzoekt nu of de Rus voordat hij terugkeerde in het hotel op brute wijze werd mishandeld. Volgens bronnen rond het onderzoek zijn er geen verdachten en wordt gezocht naar een motief voor de aanval.

Lesin werd in 2004 onder Poetin media-adviseur, maar werd in 2009 ontslagen. In oktober 2013 werd hij het hoofd van Gazprom-Media. Die functie legde hij in januari 2015 neer vanwege familieomstandigheden. Lesin was daarnaast oprichter van nieuwszender RT.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Buitenland
menu