Ouders geven strijd om hersendode zoon Archie op

Ouders geven strijd om hersendode zoon Archie op ANP

De behandeling van de hersendode Britse jongen Archie Battersbee wordt woensdagochtend stopgezet. Dit laten de ouders weten aan Britse media. De familie verloor de laatste slag in een lange en spraakmakende juridische strijd over het rekken van het leven van hun 12-jarig kind.

De moeder moest erkennen dat ze "hem niet mee naar huis kan nemen, niets kan doen." Ze benadrukte ook dat ze het verkeerd vindt dat "andere mensen" beslissen "waar hij zijn laatste adem uitblaast en of hij leeft of sterft."

De familie van Archie wilde voorkomen dat artsen hem van de beademing halen. Hij ligt sinds april in coma. De ouders stapten eerder al, en maandag opnieuw naar de hoogste rechtbank van het land. De ouders hoopten dat de opperrechters een uitspraak van een lagere rechtbank zouden vernietigen, die had besloten dat de behandeling van het kind mag worden stopgezet.

Volgens het ziekenhuis zijn de vooruitzichten van Archie "nihil". Hij raakte zwaargewond toen hij volgens zijn moeder vermoedelijk meedeed aan een onlinechallenge, waarbij deelnemers opzettelijk bewusteloos proberen te raken. Volgens de ouders boekt hun zoon wel degelijk vooruitgang.

Nieuws

menu