'Overheidsdienst VS moet verkiezingszege Biden erkennen'

'Overheidsdienst VS moet verkiezingszege Biden erkennen' ANP

De Amerikaanse overheidsdienst General Services Administration (GSA) moet de verkiezingsoverwinning van de Democraat Joe Biden erkennen, stelt een medewerker van Bidens overgangsteam. De medewerker team Biden stelt dat juridische stappen tegen de GSA worden overwogen als die de Democratische verkiezingszege niet erkent.

Emily Murphy, een door president Donald Trump benoemde ambtenaar die leiding geeft aan de GSA, weigert vooralsnog Bidens verkiezingszege te erkennen, waardoor het overgangsteam geen toegang heeft tot federale middelen. Het federale agentschap erkent normaliter de verkiezingsuitslag zodra die duidelijk is. De huidige opstelling van de GSA is dan ook ongebruikelijk.

Het overgangsteam van Biden moet voorbereidingen treffen voor het overnemen van de regeringsverantwoordelijkheid. Daarbij speelt de General Services Administration (GSA), die ook gaat over federaal vastgoed, een belangrijke rol. Die dienst moet het team van de verkiezingswinnaar toegang geven tot zaken als kantoorruimte, apparatuur en geld om salarissen te kunnen betalen. Daar zijn miljoenen dollars mee gemoeid.

Hoewel er binnen de Amerikaanse media en zelfs onder sommige Republikeinen een consensus is dat Biden de verkiezingen heeft gewonnen, blijven president Trump en enkele van zijn partijgenoten volhouden dat er gefraudeerd is, overigens zonder enig bewijs. Trump heeft aangekondigd dat hij de uitslag juridisch zal aanvechten.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Buitenland
menu