Palestijnse tiener doodgeschoten op Westelijke Jordaanoever

Palestijnse tiener doodgeschoten op Westelijke Jordaanoever ANP

Een Palestijnse tiener is om het leven gekomen tijdens onlusten op de Westelijke Jordaanoever. Het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid zegt dat de 15-jarige Zaid Qaysia is doodgeschoten door Israëlische troepen. Vier andere Palestijnen raakten gewond.

De tiener verloor het leven toen Israëlische troepen een inval deden in een vluchtelingenkamp bij de stad Hebron. Het Israëlische leger meldt dat militairen daar arrestaties kwamen verrichten. Daarop zouden "gewelddadige rellen" zijn uitgebroken waarbij ook een militair lichtgewond raakte.

Het is de tweede keer in twee dagen dat een dode valt in het gebied. Een Israëlische militair kwam dinsdag om het leven toen een steen naar hem werd gegooid.

De onlusten vallen samen met een bezoek van de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo. Hij arriveerde woensdagochtend in Israël, waar hij onder meer zal overleggen met premier Benjamin Netanyahu en diens nieuwe coalitiepartner Benny Gantz. Er wordt vermoedelijk ook gesproken over de mogelijke annexatie van delen van de Westelijke Jordaanoever door Israël.

Nieuws

Meest gelezen

menu