'Partijen Suriname praten al over samenwerking'

'Partijen Suriname praten al over samenwerking' ANP

De Surinaamse oppositiepartij VHP praat al met andere partijen over mogelijke samenwerking. De partij van oud-minister van Justitie Chan Santokhi lijkt volgens de voorlopige uitslagen van de parlementsverkiezingen groter te worden dan de NDP van president Desi Bouterse, die al zo'n 10 jaar aan de macht is.

Suriname wacht al dagen op de uitslag van de verkiezingen, die maandag zijn gehouden. De kans lijkt echter klein dat de einduitslag erg afwijkt van de tussentijdse uitslagen. Die voorspellen dat de Vooruitstrevende Hervormings Partij van Santokhi 20 van de 51 parlementszetels krijgt en daarmee straks de grootste partij van het land is.

Nieuwssite Starnieuws bericht dat al gesprekken zijn gestart tussen de VHP en de partijen ABOP en NPS. Die zouden kunnen rekenen op respectievelijk 7 en 4 zetels. De leiders van die partijen hebben er naar verluidt geen bezwaar tegen als Santokhi naar voren wordt geschoven om de nieuwe president te worden.

De VHP-leider zou staan te popelen om aan de slag te gaan. "De problemen zijn immens en we moeten het land zo snel mogelijk uit de problemen halen."

Je kunt deze onderwerpen volgen
Buitenland
menu