Perschef Witte Huis Stephanie Grisham wisselt van betrekking

Perschef Witte Huis Stephanie Grisham wisselt van betrekking ANP

De perschef van het Witte Huis, Stephanie Grisham verlaat haar post om bij de vrouw van de president, Melania Trump, weer als woordvoerster aan de slag te gaan. Ze had die functie onder Melania ook vanaf maart 2017 tot ze in juli 2019 perschef van president Trump werd.

Melania Trump verwelkomde Grisham in een boodschap "terug in de oostelijke vleugel van het Witte Huis" als chef-staf en woordvoerster van de First Lady. Grisham volgt daar Lindsay Reynolds op, die zich terugtrekt om meer bij haar gezin te zijn.

Grisham was de derde perschef van Donald Trump, na Sarah Sanders en Sean Spicer (eerste helft 2017). Grisham verlaat de burelen van de president kort nadat Mark Meadows daar aantrad als nieuwe chef-staf. Amerikaanse media melden dat die op zoek ging naar een andere perschef. Het is nog niet bekendgemaakt wie de vierde perschef van Trump wordt.

The New York Times zegt dat de 31-jarige Kayleigh McEnany de nieuwe perschef wordt. Zij was eerder een woordvoerster bij de Republikeinse Partij en is ruim een jaar geleden aangesteld als perswoordvoerster voor de verkiezingscampagne van Trump. McEnany is opgegroeid in Florida en werkte eerder bij Fox News en verdedigde destijds presidentskandidaat Trump meermaals bij CNN.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Buitenland
menu