Peuter verdronken voor Griekse kust

Peuter verdronken voor Griekse kust ANP

Een tweejarige jongetje is verdronken voor de kust van het Griekse eiland Agathonisi. De peuter is daarmee het eerste vluchtelingenslachtoffer van het nieuwe jaar.

Het jongetje zat met 39 mensen op een overvolle boot, toen die op de rotsen voer en verscheidene passagiers overboord sloegen.

Het rubberbootje was zaterdagochtend vertrokken vanuit Turkije, meldt The Guardian zondag. De overlevenden, onder wie de moeder van het kind, zijn naar Pythagorio op Samos gebracht.

Voor de kust van het eiland Chios redde de kustwacht 56 mensen uit het water nadat hun bootje was omgeslagen, berichtte de staatsomroep zondag. In eerste instantie werden zes mensen vermist, maar die konden met behulp van een helikopter worden gevonden.

Ondanks het slechte weer proberen nog altijd grote aantallen migranten via de Egeïsche Zee Europa te bereiken. Vorig jaar vluchtten bijna een miljoen mensen via Turkije of Noord-Afrika, meestal uit oorlogsgebieden in Syrië, Afghanistan of Irak. Meer dan 3600 mensen kwamen daarbij door verdrinking om het leven.

Nieuws

Meest gelezen

menu