Pfizer verwacht dat wereld tot zeker 2024 last houdt van corona

Pfizer verwacht dat wereld tot zeker 2024 last houdt van corona ANP

Farmaceut Pfizer denkt dat de coronapandemie nog zeker tot 2024 duurt. Die verwachting sprak de geneesmiddelenfabrikant uit in een conferencecall met beleggers. Samen met het Duitse BioNTech begint het Amerikaanse bedrijf binnenkort een onderzoek naar vaccinatie van kinderen van een half tot vier jaar met drie inentingen.

Pfizer onderzoekt nu bij alle leeftijdsgroepen onder de 16 jaar hoe drie inentingen werken. Bij kinderen tussen de 2 en 4 zorgde een kuur met slechts twee inentingen voor een veel zwakkere immuunreactie dan verwacht, zo kwam onlangs naar voren uit onderzoek.

"Data laten zien dat de booster impact heeft en dat ons vaccin het beste werkt als standaard drie doses worden gebruikt", zei Mikael Dolsten, wetenschappelijk directeur bij Pfizer. Als onderzoek uitwijst dat de drie doses peuters beschermen tegen het coronavirus, wil het bedrijf daarvoor een noodvergunning aanvragen bij de Amerikaanse geneesmiddelenautoriteit FDA . Die aanvraag wordt ergens in de eerste helft van 2022 verwacht.

Het bedrijf verwacht dat zijn vaccin volgend jaar 31 miljard dollar, omgerekend 27,5 miljard euro, aan omzet oplevert. Als door de nieuwe omikronvariant van het coronavirus aangepaste inentingen nodig zijn, zou de opbrengst van het vaccin nog hoger kunnen uitvallen.

Nieuws

Meest gelezen

menu