Poetin heft periode van niet werken in Rusland vanaf dinsdag op

Poetin heft periode van niet werken in Rusland vanaf dinsdag op ANP

De Russische president Vladimir Poetin heft de periode van niet werken, die in Rusland was opgelegd om de verspreiding van het coronavirus in te dammen, vanaf dinsdag op.

"Vanaf morgen 12 mei is de nationale periode van niet-werkdagen voorbij voor alle sectoren van de economie", zei Poetin in een toespraak voor de televisie. Het besluit is onderdeel van een geleidelijke versoepeling van de lockdown-maatregelen in Rusland, maar de individuele regio's zullen hun aanpak moeten aanpassen aan de verschillende lokale omstandigheden, voegde hij toe.

Bepaalde sectoren in de economie zoals de bouw en de landbouw kunnen hun activiteiten weer opstarten als zij de veiligheidsregels volgen, aldus de president.

Evenementen

Grote evenementen blijven in het hele land nog wel verboden en alle hygiënische maatregelen blijven gewoon van kracht. Poetin zei dat Russen van 65 jaar en ouder nog thuis moeten blijven.

De president kondigde ook nieuwe sociale uitkeringen aan voor gezinnen met kinderen en nieuwe steunmaatregelen voor de Russische economie.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Buitenland
menu